Als meisje spelen is optie in South Park: The Fractured But Whole | Gamer.nl

Als meisje spelen is optie in South Park: The Fractured But Whole | Gamer.nl

South Park: The Fractured But Whole geeft de speler de mogelijkheid om ook met een meisje als avatar de game te spelen. Bij de vorige game kon de speler niet kiezen en alleen spelen met een jongen als avatar.

Trey Parker en Matt Stone, de bedenkers van South Park, onthulden de nieuwe optie in een interview met Entertainment Weekly. Ze vertelden in dat interview dat ze de optie al in de eerste game wilden doen, maar dat dit niet werkte met de verhaallijn. 

"Narratief werkte het niet. Dan hadden we de game overhoop moeten gooien. Dit keer wilden we de keuze om als meisje te spelen natuurlijk wel aan de speler geven. We dachten dat iedereen het wel tof zou vinden."

Het spelen als meisje heeft ook invloed op de manier waarop de verschillende personages reageren op de speler. Matt Stone gaf zijn voorkeur tijdens het interview in ieder geval alvast prijs. "Ik speel zelf altijd met een vrouwelijk personage wanneer ik de kans krijg om te kiezen in games", aldus Stone.

South Park: The Fractured But Whole komt op 6 december uit op PlayStation 4, Xbox One en pc. Mensen die de game reserveren krijgen er gratis de eerste game South Park: The Stick of Truth bij.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou