South Park: The Stick of Truth staat te koop als onderdeel van de veiling van THQ's bedrijfsmiddelen, waarop apart geboden kon worden tot eerder vandaag. South Park Digital Studios tekent nu echter bezwaar aan omdat het verkopen van The Stick of Truth de overeenkomst tussen de twee partijen zou schenden.

Het bedrijf zou daarvoor eerst toestemming moeten geven en claimt bovendien het recht te hebben alle bedrijfsmiddelen van The Stick of Truth zelf over te nemen, als er inderdaad een schending heeft plaatsgevonden. Tot slot claimt de licentiehouder dat het nog 2.275.000 dollar van THQ krijgt, die sowieso betaald moet worden, ongeacht wie de eigenaar van The Stick of Truth wordt.

Reactie THQ

THQ heeft inmiddels gereageerd en vraagt aan de rechter om het bezwaar van South Park Digital Studios te verwerpen. De uitgever betwist niet dat South Park Digital Studios dit recht heeft, maar stelt dat er geen sprake is van een schending van de overeenkomst. Er zou namelijk geen bewijs zijn om aan te nemen dat een andere partij niet aan de in de overeenkomst afgesproken voorwaarden zou kunnen voldoen.

Wat dit voor gevolgen heeft voor de veiling van THQ, die later vandaag van start gaat, is niet bekend. Er zal waarschijnlijk eerst een uitspraak gedaan moeten worden over deze kwestie, vooral als er partijen op heel THQ gaan bieden. Dan zouden namelijk ook de bedrijfsmiddelen gerelateerd aan The Stick of Truth van eigenaar moeten wisselen.