Soulcalibur 6-speler gebruikt kubus in online wedstrijden | Gamer.nl

Soulcalibur 6-speler gebruikt kubus in online wedstrijden | Gamer.nl

In Soulcalibur 6 is een speler erin geslaagd om een grote kubus te maken en die te gebruiken in online wedstrijden. Deze kubus is gemaakt met het gebruiken van een externe software die de speler een oneerlijk voordeel geeft.

Het gemaakte personage, door de speler genaamd Abbock, bestaat uit een gekleurde kubus waarin zich een normale vechter bevindt. Deze vechter kan door de omringende kubus zelf niet gezien worden, wat in online wedstrijden resulteert in een oneerlijk voordeel. Alhoewel de kubus zelf geen hitmarker heeft, is het voor de tegenstander nauwelijks te zien welke acties de vechter in de kubus uitvoert. Hierdoor is moeilijk te voorspellen wat de speler gaat doen en laat weinig opties over om op te kunnen anticiperen.

Het tegenkomen van deze eigenaardige creaties in Soulcalibur 6 gaat gepaard met frustratie en verwarring. Naast dat deze zelfgemaakte personages online gebruikt kunnen worden, is het ook toegestaan om deze personages te gebruiken in competitieve online wedstrijden. Door het omzeilen van de restricties in de modus hebben spelers de mogelijkheid om op oneerlijke wijze een voordeel te krijgen ten opzichte van hun tegenstanders.

Soulcalibur 6

Dat de community ervoor kiest om creatieve personages te maken in Soulcalibur-games is geen verra ing meer. Het levert tevens genoeg komische resultaten en reacties op. Toch ontstaat door sommige creaties, zoals de kubus, de vraag of deze zelfgemaakte personages nog toegelaten moeten worden in competitieve online gevechten. Met name bij de pc-versie van de game lijkt het niet al te moeilijk om een externe software te vinden die spelers een oneerlijk voordeel kunnen geven.

Soulcalibur 6 is verkrijgbaar op pc, Xbox One en PS4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou