Yoshida vermoedt dat het accessoire, dat een tweede analoge draaiknop toevoegt aan de Nintendo 3DS, een gevolg is van een verzoek van Capcom. Hij gelooft niet dat Nintendo de keuze heeft gemaakt om niet onder te doen voor de PlayStation Vita, die ook twee analoge sticks heeft.

"Het is niet alsof ze naar de PS Vita hebben gekeken en hebben gezegd: 'dat moeten wij ook doen'", zegt Yoshida. "Het is duideijk dat ze niet geloofden dat een tweede analoge knop noodzakelijk was toen ze de 3DS ontwierpen, dus ik kan alleen maar gokken dat het was verzocht door Capcom. Misschien dat een producer van Capcom tegen Nintendo heeft gezegd dat er twee analoge sticks nodig zijn om Monster Hunter te spelen."

Monster Hunter

Capcom brengt Monster Hunter 3G nog dit jaar naar Nintendo 3DS en Monster Hunter 4 in 2012. De games zijn beide exclusief beschikbaar voor Nintendo's handheld. Dat is opvallend, omdat de meeste Monster Hunter-delen zijn uitgekomen op PlayStation-apparaten. Monster Hunter 3G is de eerste game die gebruikmaakt van de Slide Pad.