Sony is in gesprek met grote handelaren en winkeleigenaren in Japan om een testversie van hun console in hun winkels te plaatsen. Op deze testversie zouden demo's van games, video's en zelf filmtrailers te zien zijn.

Tevens zijn er gesprekken bezig om Gran Turismo HD hierop te laten draaien. Dit alles zodat de klanten van de toekomstige PS3 langzaam maar zeker kunnen zien wat voor vlees ze in de kuip hebben.

De console zou worden aangesloten op een Sony Bravia TV-scherm en waarschijnlijk zal de harde schijf van deze testversie groter zijn dan die van de uiteindelijke verkoopmodellen.

Hoeveel testversies er daadwerkelijk op de markt komen en de precieze hardeschijfgrootte, evenals andere vragen van de winkeleigenaren, zullen in de loop van volgende week beantwoord worden, aldus Sony.

Het is niet de eerste poging van Sony om de PS3 al aan de man te brengen. In hun eigen Sony Building (Ginza, Tokio) staan sinds kort ook al enkele testconsoles. In de zogenaamde "showroom" kan men zich al uitleven op Everybody's Golf 5 en Gran Turismo HD.