Sony wil PlayStation-IP uitbreiden naar mobiel, tv en film

Sony wil PlayStation-IP uitbreiden naar mobiel, tv en film

Sony wil haar PlayStation-IP uitbreiden naar mobiel, tv en film. Dat meldt het bedrijf in een href="https://www.sony.com/en/SonyInfo/IR/library/presen/strategy/pdf/2021/speech_E.pdf" rel="noopener noreferrer" target="_blank">strategiebijeenkomst</a>.

Daarmee bevestigt het vermoedens over meer mobiele Playstation-games, op basis van een vacature voor 'head of mobile'.

"Mobiel is slechts een van de manieren waarmee we proberen om miljoenen gamers buiten onze platformen te bereiken", zegt Sony Interactive Entertainment-hoofd Jim Ryan. "PlayStation heeft een gigantische catalogus aan diverse first-party IP die de overstap naar smartphone-gamen kunnen maken, en onze AAA-games of liveservicegames kunnen aanvullen."

Ook zegt Sony PlayStation-IP's uit te breiden naar televisie of film op basis van samenwerkingen door PlayStation Productions met andere bedrijven en bedrijfstakken. Zo noemt het de Uncharted-film en de The Last of Us-serie op HBO, en de anime, film, muziek en games van Demon Slayer. 

Tot slot gaat Sony's kunstmatige-intelligentie-afdeling, Sony AI, nauwer samenwerken met PlayStation. Daarmee moeten kunstmatige tegenstanders en teamgenoten in games geavanceerder worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou