Nieuws
PlayStation VR

Sony vraagt patent aan voor VR-bril op sterkte

Wordt mogelijk toegepast in PlayStation VR

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Sony heeft een patent aangevraagd dat het dragen van een vr-headset bovenop een normale bril moet verbeteren. Het patent omschrijft hoe een bril de ogen van de drager kan volgen en deze data verstuurt naar de vr-headset.

Voor veel spelers met een bril met glazen op sterkte is het erg onhandig en oncomfortabel om games te spelen in virtual reality. Er is nu een nieuw Sony-patent opgedoken, dat er wellicht op wijst dat PlayStation VR dit probleem in de toekomst gaat oplossen.

Het patent, dat al werd aangevraagd door Sony in 2017 maar pas deze maand is gepubliceerd, beschrijft hoe het dragen van een vr-headset bovenop een normale bril problemen veroorzaakt bij de systemen voor het volgen van de ogen. De extra lenzen op de bril zorgen ervoor dat de kijkrichting van de drager niet nauwkeurig bepaald kan worden. Dit zorgt voor wazigheid, vervormingen en reflecties.

Als oplossing heeft Sony een bril met glazen op sterkte bedacht, dat door middel van componenten de ogen van de drager kan volgen en kan herkennen of een vr-headset wordt gedragen. De data van de bril wordt vervolgens draadloos verstuurd naar de vr-headset, zodat deze het juiste beeld kan weergeven.

Sony Patent Bril

Net zoals bij de andere bekende patenten van Sony, is het nog niet bekend of deze daadwerkelijk geïmplementeerd gaan worden. De techgigant vroeg recentelijk nog een patent aan dat het mogelijk moet maken om digitale items te ruilen en door te verkopen.

Bekijk ook ons overzicht, waar alle geruchten en feiten van PlayStation 5 op een rij staan.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony brengt commercial van Days Gone uit Gerucht: Halo Infinite wordt duurste game ooit
0

Reacties op: Sony vraagt patent aan voor VR-bril op sterkte

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.