Sony vraagt patent aan voor VR-bril op sterkte

Sony vraagt patent aan voor VR-bril op sterkte

Sony heeft een patent aangevraagd dat het dragen van een vr-headset bovenop een normale bril moet verbeteren. Het patent omschrijft hoe een bril de ogen van de drager kan volgen en deze data verstuurt naar de vr-headset.

Voor veel spelers met een bril met glazen op sterkte is het erg onhandig en oncomfortabel om games te spelen in virtual reality. Er is nu een nieuw Sony-patent opgedoken, dat er wellicht op wijst dat PlayStation VR dit probleem in de toekomst gaat oplossen.

Het patent, dat al werd aangevraagd door Sony in 2017 maar pas deze maand is gepubliceerd, beschrijft hoe het dragen van een vr-headset bovenop een normale bril problemen veroorzaakt bij de systemen voor het volgen van de ogen. De extra lenzen op de bril zorgen ervoor dat de kijkrichting van de drager niet nauwkeurig bepaald kan worden. Dit zorgt voor wazigheid, vervormingen en reflecties.

Als oplossing heeft Sony een bril met glazen op sterkte bedacht, dat door middel van componenten de ogen van de drager kan volgen en kan herkennen of een vr-headset wordt gedragen. De data van de bril wordt vervolgens draadloos verstuurd naar de vr-headset, zodat deze het juiste beeld kan weergeven.

Sony Patent Bril

Net zoals bij de andere bekende patenten van Sony, is het nog niet bekend of deze daadwerkelijk geïmplementeerd gaan worden. De techgigant vroeg recentelijk nog een patent aan dat het mogelijk moet maken om digitale items te ruilen en door te verkopen.

Bekijk ook ons overzicht, waar alle geruchten en feiten van PlayStation 5 op een rij staan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou