Sony vraagt patent aan voor controller met touchscreen | Gamer.nl

Sony vraagt patent aan voor controller met touchscreen | Gamer.nl

Sony Interactive Entertainment heeft een patent aangevraagd voor een controller met een touchscreen. Het patent werd aangevraagd bij het United States Patent and Trademark Office. De patentaanvraag werd opgemerkt via een post op Reddit.

In het betreffende document (dat is opgesteld op 16 oktober) wordt de patentaanvraag als volgt omschreven;

"Een controller voor interactie via een draadloze verbinding. De controller heeft een behuizing als onderdeel van het apparaat. Een eerste extensie is gekoppeld aan het ene uiteinde van de controller en een tweede extensie gekoppeld aan het andere uiteinde. Beide extensies zijn bestemd voor het vasthouden van de controller door een gebruiker. Een touchscreen is vastgesteld aan de bovenkant van het apparaat tu en de eerste en tweede extensie. Een eerste groep knoppen geplaatst aan de bovenkant van de controller gelijk aan de eerste extensie en aan de eerste kant van de touchscreen; en een tweede groep knoppen geplaatst aan de bovenkant van de controller gelijk aan de tweede extensie en aan de andere kant van het touchscreen."%NEWLINE%
PlayStation 5

De omschrijving van het patent licht, op technische wijze, de algemene componenten uit van de standaard PlayStation 4-controller. Opvallend is dat met het benoemen van een touchscreen op de nieuwe controller mogelijk ten koste gaat van de huidige touchpad.

Met de aanvraag worden op Reddit meerdere vragen gesteld. Zo wordt er gespeculeerd over de batterij van de nieuwe controller door de implementatie van een touchscreen. Meerdere gebruikers vermoeden dat het bevatten van een touchscreen de batterijduur gaat beperken.

Het is op dit moment nog niet duidelijk voor welke console de controller bestemd is. Een mogelijkheid kan zijn dat het bestemd is voor een nieuwe console van Sony, echter is er nog weinig bekend over dat project van het bedrijf. Eventueel kan het ook bestemd zijn als nieuwe controller voor de huidige PlayStation 4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou