Nieuws
PSN

Sony versoepelt teruggavebeleid van PSN

Geld terug in PSN-account binnen veertien dagen na aankoop

Geschreven door Michel Musters op
Sony heeft het teruggavebeleid van PlayStation Network versoepeld. Hierdoor is het makkelijker om geld terug te krijgen voor een digitaal gekochte game.

De update voor PSN is zonder verdere aankondiging van Sony uitgekomen. Zolang spelers een gekochte game op PSN nog niet hebben gedownload of gestreamed, kunnen gamers binnen veertien dagen hun geld terugkrijgen voor het gekochte product. Dit geld wordt terug overgemaakt in de PSN-portemonnee van mensen. Deze regel geldt overigens ook voor seizoenspassen.

Daarnaast is het ook mogelijk om geld terug te krijgen wanneer een game "defect" is. Mocht iemand nu een game reserveren en bij release blijkt dat het spel niet biedt wat de makers beloofden, dan kan dit teruggavebeleid toegepast worden.

Een van de eerste digitale gamewinkels waarin spelers hun geld terug konden krijgen was Steam. Spelers kunnen veertien dagen na aankoop hun geld terugkrijgen voor een game, zolang er minder dan twee uur is gespeeld. Eind januari ging ook de Epic Games Store mee in dit beleid.

Bron: PlayStation

Dit artikel delen:

Lees meer

Valve neemt design van Artifact op de schop Blackout-modus Black Ops 4 in april gratis speelbaar met nieuwe Alcatraz-map
2

Reacties op: Sony versoepelt teruggavebeleid van PSN

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Fazz-Um

  • 2 april 2019 13:03
  …maar dus alleen wanneer het nog niet is gedownload.
  Je kunt niet je geld terug krijgen wanneer het helemaal niet is wat je ervan verwacht had, zoals op Steam. Jammer hoor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 2 april 2019 16:10
  Raar. ik kocht ooit de Gradius collection voor de psp (digitaal) , om op mijn vita te spelen , maar toen bleek dat enkel de usa versie dat kan en niet de pal versie van de vita ;c wel gedownload, geen probleem. mailtje gestuurd, paar dagen later geld terug.

  Maar hele rare uitzondering, als je een trui in de winkel koopt mag je hem toch ook meenemen naar huis en dan terugbrengen als hij niet lekker zit ? waarom koop je iets digitaals zonder het uberhaupt te downloaden. weirde shizzle.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.