Nieuws
PlayStation VR2

Sony toont de techniek achter PlayStation VR2 en Sense-controllers

De diepte in met de aankomende PS5-accessoires

Geschreven door Michel Musters op
Sony heeft twee video's uitgebracht waarin het de techniek achter de PlayStation VR2 en de bijbehorende Sense-controllers uitgebreid toont.

In de eerste video behandelt Takamasa Araki van het mechanical design team de PlayStation VR2-headset, terwijl in de tweede video Takeshi Igarashi van het peripheral design team de Sense-controller uit de doeken doet. Daarbij worden beide apparaten tot in de kleinste details bestudeerd, uit elkaar gehaald en uitgelegd.

Beide video's zijn Japans gesproken, maar mensen kunnen de ondertiteling aanzetten in de YouTube-video's voor een duidelijke Engelse vertaling. Dat doet men door op de 'CC'-knop te drukken aan de onderkant van de video's.

PlayStation VR2 komt op 22 februari uit en kost 599,99 euro. In het pakket zitten de headset, de Sense-controllers en stereo en een koptelefoon voor stereogeluid. Op dezelfde dag komt ook een oplaadstation voor de controllers uit voor de prijs van 49,99 euro. Daarnaast komt er op dezelfde dag ook een bundel met vr-game Horizon Call of the Mountain uit. Deze bundel gaat 649,99 euro kosten.

De vr-headset voor PlayStation 5 heeft een oledscherm met 4000 bij 2040 pixels (2000 bij 2040 per oog) en een gezichtsveld van 110 graden. Verder heeft PS VR2 inside-out-tracking, zodat een losse camera niet nodig is. Dankzij vier camera's in het apparaat zelf hoeven er geen gekleurde leds op het apparaat te zitten zodat bijgehouden kan worden waar de speler is. Deze camera's volgen ook de nieuwe controllers. Tot slot worden in de helm met camera's de ogen van spelers gevolgd, waardoor spelers hun ogen kunnen gebruiken om de camera te besturen. Dit zorgt er ook voor dat alleen het gedeelte van het scherm waar spelers precies naar kijken volledig weergegeven hoeft te worden. 

Er staan zo'n 36 PS VR2-games gepland om op 22 februari uit te komen, waaronder compleet nieuwe titels en updates voor bestaande vr-games. Hieronder vallen Horizon Call of the Mountain, Moss en diens vervolg, Tetris Effect Connected, Gran Turismo 7, Resident Evil Village en Rez Infinite. Bekijk hier een lijst met alle games die op release verschijnen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Vr-modus van Resident Evil Village in beeld Far Cry 6 is heel het weekend lang gratis speelbaar
4

Reacties op: Sony toont de techniek achter PlayStation VR2 en Sense-controllers

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  **Guitar_Hero**

  • 15 februari 2023 15:15
  Goed dat ze hier zo open in zijn, scheelt andere sites weer om het uit elkaar te halen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • lennisdubbers

  • 15 februari 2023 22:30
  Net besteld. Kan niet wachten gt7 te spelen in VR.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Untitled Player

  • 16 februari 2023 00:03
  == Welkom bij de beste intieme club - - www.Xmiss.pw

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 16 februari 2023 08:29
  @Umbrella27 Ik heb zon gevoel dat we binnenkort ook geen = en - tekens meer kunnen gebruiken hier.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.