Sony toont de techniek achter PlayStation VR2 en Sense-controllers

Sony toont de techniek achter PlayStation VR2 en Sense-controllers

Sony heeft twee video's uitgebracht waarin het de techniek achter de PlayStation VR2 en de bijbehorende Sense-controllers uitgebreid toont.

In de eerste video behandelt Takamasa Araki van het mechanical design team de PlayStation VR2-headset, terwijl in de tweede video Takeshi Igarashi van het peripheral design team de Sense-controller uit de doeken doet. Daarbij worden beide apparaten tot in de kleinste details bestudeerd, uit elkaar gehaald en uitgelegd.

Beide video's zijn Japans gesproken, maar mensen kunnen de ondertiteling aanzetten in de YouTube-video's voor een duidelijke Engelse vertaling. Dat doet men door op de 'CC'-knop te drukken aan de onderkant van de video's.

PlayStation VR2 komt op 22 februari uit en kost 599,99 euro. In het pakket zitten de headset, de Sense-controllers en stereo en een koptelefoon voor stereogeluid. Op dezelfde dag komt ook een oplaadstation voor de controllers uit voor de prijs van 49,99 euro. Daarnaast komt er op dezelfde dag ook een bundel met vr-game Horizon Call of the Mountain uit. Deze bundel gaat 649,99 euro kosten.

De vr-headset voor PlayStation 5 heeft een oledscherm met 4000 bij 2040 pixels (2000 bij 2040 per oog) en een gezichtsveld van 110 graden. Verder heeft PS VR2 inside-out-tracking, zodat een losse camera niet nodig is. Dankzij vier camera's in het apparaat zelf hoeven er geen gekleurde leds op het apparaat te zitten zodat bijgehouden kan worden waar de speler is. Deze camera's volgen ook de nieuwe controllers. Tot slot worden in de helm met camera's de ogen van spelers gevolgd, waardoor spelers hun ogen kunnen gebruiken om de camera te besturen. Dit zorgt er ook voor dat alleen het gedeelte van het scherm waar spelers precies naar kijken volledig weergegeven hoeft te worden. 

Er staan zo'n 36 PS VR2-games gepland om op 22 februari uit te komen, waaronder compleet nieuwe titels en updates voor bestaande vr-games. Hieronder vallen Horizon Call of the Mountain, Moss en diens vervolg, Tetris Effect Connected, Gran Turismo 7, Resident Evil Village en Rez Infinite. Bekijk hier een lijst met alle games die op release verschijnen.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

== Welkom bij de beste intieme club - - www.Xmiss.pw

0

@Umbrella27 Ik heb zon gevoel dat we binnenkort ook geen = en - tekens meer kunnen gebruiken hier.

0

Aanbevolen voor jou