Nieuws
PS Vita

Sony stopt productie van fysieke PlayStation Vita-games

Digitaal blijft beschikbaar

Geschreven door Pablo Bool op
Sony gaat stoppen met de fysieke productie van PS Vita-games. Wel gaat het bedrijf door met het uitbrengen van digitale versies van games.

Sony vertelt in een mail naar Kotaku: "Sony's Amerikaanse en Europese filialen plannen om alle Vita GameCard-productie te stoppen voor het einde van het fiscale jaar van 2018." Het fiscale jaar van Sony loopt tot en met 31 maart 2019. Digitale versies van games blijven wel gewoon beschikbaar voor de Vita.

Verder staat in het bericht dat Sony dat alle aanvragen voor fysieke games ingediend moeten worden voor 28 juni 2018. Daarnaast moeten ook alle verkoopverzoeken voor 15 februari 2019 binnen zijn. Deze deadlines hebben te maken met de productiefactoren van Sony.

Kotaku vermeldt niets over de beschikbaarheid van fysieke versiesin Japan.

De Vita werd gelanceerd op 17 december 2011 in Japan. Twee maanden later werd de handheld op 22 februari 2012 in Europa en Noord-Amerika uitgebracht. Sony had besloten alleen de eigen geheugenkaarten te ondersteunen, waardoor het een duur apparaat werd en veel grote studio's minder geïnteresseerd waren om games voor de handheld te ontwikkelen. In Japan zijn veel jrpg's uitgekomen voor het systeem.

Lees ook: De 10 beste PlayStation Vita-games

Vita games

Dit artikel delen:

Lees meer

Cliff Bleszinksi toont afgewezen concepten voor Boss Key-games Hacker brengt eigen Virtual Console naar de Nintendo Switch
3

Reacties op: Sony stopt productie van fysieke PlayStation Vita-games

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Krytuun

  • 16 mei 2018 12:37
  Als liefhebber van het fysieke product kan ik dit toch wel begrijpen.
  De console zelf is al enige tijd niet of nauwelijks leverbaar, daarnaast is er voldoende productie van bestaande games.

  Als de vraag daalt, waarom nog blijven produceren?
  De Vita is daarnaast een mooi product, maar wel behoorlijk geflopt (in het westen althans).

  Dit is wat er ook gebeurd is met PS2, Gamecube, XBOX, PSX etc, er komt een moment dat door produceren meer kosten opleveren dan winst, het is jammer, maar boeken die weinig afname hebben worden ook niet herdrukt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Undefused

  • 16 mei 2018 13:19
  Jammer maar begrijpelijk, heb de OLED variant direct na launch gekocht plus een 4 gb kaartje die al snel vervangen moest worden voor een 16gb variant en uiteindelijk een 64gb kaartje gekocht vanuit Japan ofzo. Volgens mij was dit alleen al 200euro aan opslag plus de console zelf nog. Dus het was een dure liefhebberij. Het apparaat is erg mooi maar er kwamen maar weinig boeiende spellen voor uit, heb denk ik meer ps1 spellen erop staan dan Vita games. Zonde want er zat een berg potentie in de handheld zelf, maar is nooit echt populair geworden..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Agent 4125

  • 16 mei 2018 14:03
  Geweldig apparaat. Heeft Sony veel te weinig uitgehaald, toch nooit spijt van aankoop gehad. Killzone, Uncharted, Borderlands, Child of Light, Celeste en heel veel anderen waren een genot om draagbaar te kunnen spelen. Ik gebruik 'm nu nog regelmatig voor remote play, zodat anderen de tv kunnen gebruiken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.