Nieuws
LitteBigPlanet

Sony stopt online services van alle LittleBigPlanet-games in Japan

LittleDeadPlanet

Geschreven door Alicia Tai op

Sony haalt de stekker uit het online gedeelte van alle LittleBigPlanet-games in Japan. De servers worden vanaf 31 juli definitief gesloten. Dat maakte het bedrijf op hun website bekend.

In totaal worden de servers van zes titels binnen de puzzle-platformerreeks gesloten: LittleBigPlanet 1, 2 en 3 en daarnaast LittleBigPlanet Portable, Vita en Karting.

"Vanaf 31 juli zullen alle online services worden stopgezet", zo is te lezen op de website van PlayStation Japan. Het is vanaf dan niet meer mogelijk om online levels te zoeken of spelen en verder kan zelf gemaakte content niet meer worden gedeeld. Ook zijn alle community-features in de games niet langer toegankelijk.

Offline verandert er niets voor LittleBigPlanet-spelers in Japan. Zowel level kits als kostuum-dlc blijven onaangetast en aangeboden content in de PlayStation Store blijft staan.

Het is onduidelijk of Sony de sluiting van LittleBigPlanet-servers ook doorzet naar andere landen. De laatst uitgekomen LittleBigPlanet-game is LittleBigPlanet 3, die in november 2014 verscheen voor PlayStation 4.

Bron: Sony Japan

Dit artikel delen:

Lees meer

BlazBlue Central Fiction verschijnt in vierde kwartaal van 2016 Nieuwe studio en game van makers Max: The Curse of Brotherhood
2

Reacties op: Sony stopt online services van alle LittleBigPlanet-games in Japan

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  MrTomatoBalls

  • 30 juni 2016 16:33
  Dat ze 1, 2, Portable, Vita en Karting sluiten snap ik nog wel, maar ik dacht dat 3 nog best een actieve community had? Misschien wel niet in Japan ofzo.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Cylob

  • 1 juli 2016 12:34
  Vreemd. Ik moet 3 zelfs nog gaan spelen!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.