Sony stopt online services van alle LittleBigPlanet-games in Japan | Gamer.nl

Sony stopt online services van alle LittleBigPlanet-games in Japan | Gamer.nl

Sony haalt de stekker uit het online gedeelte van alle LittleBigPlanet-games in Japan. De servers worden vanaf 31 juli definitief gesloten. Dat maakte het bedrijf op hun website bekend.

In totaal worden de servers van zes titels binnen de puzzle-platformerreeks gesloten: LittleBigPlanet 1, 2 en 3 en daarnaast LittleBigPlanet Portable, Vita en Karting.

"Vanaf 31 juli zullen alle online services worden stopgezet", zo is te lezen op de website van PlayStation Japan. Het is vanaf dan niet meer mogelijk om online levels te zoeken of spelen en verder kan zelf gemaakte content niet meer worden gedeeld. Ook zijn alle community-features in de games niet langer toegankelijk.

Offline verandert er niets voor LittleBigPlanet-spelers in Japan. Zowel level kits als kostuum-dlc blijven onaangetast en aangeboden content in de PlayStation Store blijft staan.

Het is onduidelijk of Sony de sluiting van LittleBigPlanet-servers ook doorzet naar andere landen. De laatst uitgekomen LittleBigPlanet-game is LittleBigPlanet 3, die in november 2014 verscheen voor PlayStation 4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou