Nieuws

Sony: 'Schakelen tussen PlayStation Plus-tiers moet makkelijk zijn'

Mensen moeten wel het verschil tussen hun huidige plan en nieuwe plan betalen

Geschreven door Michel Musters op
Het moet volgens Sony makkelijk zijn voor PlayStation Plus-abonnees om tussen de verschillende 'tiers' te schakelen.

Later dit jaar komt het vernieuwde PlayStation Plus uit, dat uit drie verschillende tiers bestaat. Het gaat om drie verschillende abonnementen met verschillende prijzen.

In een e-mail van Sony vertelt de uitgever dat mensen met het grootste gemak naar een hogere tier kunnen schakelen. "Je moet het verschil in prijs tussen je huidige plan en je nieuwe plan betalen, afhankelijk van hoelang je abonnement nog loopt." Hoe dit precies in de praktijk gaat werken is nog niet duidelijk. Ook heeft Sony niet duidelijk gemaakt of mensen met evenveel gemak naar een lagere tier kunnen schakelen.

Afgelopen week maakte Sony bekend dat het vernieuwde PlayStation Plus vanaf 22 juni in Europa beschikbaar moet zijn. Essential (8,99 euro per maand) is min of meer PlayStation Plus zoals het nu is en geeft toegang tot online gaming en een paar gratis games per maand. Met Extra (13,99 euro per maand) ontvangt men daarbovenop zo'n vierhonderd PS4- en PS5-games, al zullen nieuwe PlayStation-exclusives daar niet meteen voor verschijnen. Premium (16,99 euro per maand) tot slot moet daarbovenop meer dan driehonderd klassieke PlayStation-spellen bevatten.

Dit artikel delen:

Lees meer

Volgende Kojima-game lijkt in ieder geval naar PlayStation 5 te komen Uncharted: Legacy of Thieves Collection komt op 20 juni naar pc
2

Reacties op: Sony: 'Schakelen tussen PlayStation Plus-tiers moet makkelijk zijn'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Lavalera

  • 25 april 2022 13:12
  Dit vind ik toch netjes. Ik zou spellen als Returnal en Death stranding niet zo snel kopen, omdat het niet mijn type spellen zijn normaal, maar als ik het met een upgrade van mijn bestaande plus abo zo makkelijk kan upgraden naar extra, wil ik dat zeker doen om die spellen (en wat er nog meer in extra komt wat ik anders niet zou kopen) toch te kunnen proberen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • h4l

  • 26 april 2022 09:41
  Naar boven schakelen is makkelijk (logisch) maar downgraden is ook een optie?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.