Nieuws
PlayStation Logo

Hoogtepunten: Sony PlayStation brengt dit fiscale jaar twee live service-games uit

Elk jaar moeten er steeds meer live service-games beschikbaar komen

Geschreven door Michel Musters op
Sony PlayStation is van plan om dit fiscale jaar, dat loopt tot april 2023, twee live service-games uit te brengen.

Dat meldde SIE-baas Jim Ryan tijdens de Sony Business Briefing (via VGC). Een live service-game wordt gezien als een spel dat na release voor geruime tijd wordt ondersteund met nieuwe content. Vaak gaat het om online games, zoals Fortnite en Call of Duty: Warzone. Ryan zelf definieert live service-games als "spellen zonder einde".

Sony heet niet laten weten wat spelers van de twee live service-games kunnen verwachten, behalve dat deze games mogelijk ook op pc kunnen verschijnen. Op dit moment meent Sony maar één live service-game op de markt te hebben in de vorm van MLB The Show 22.

Sony gaf eerder al aan van plan te zijn Bungie te kopen, de ontwikkelaar van de Destiny-reeks. Het bedrijf verduidelijkte tijdens de Business Briefing dat het Destiny niet meetelt met de twee nieuwe live service-games.

Sony is de laatste jaren voornamelijk bekend komen te staan om diens grootschalige singleplayerfranchises, zoals Uncharted, The Last of Us en Ghost of Tsushima. Het bedrijf gaf eerder al aan dat het meer focus wil leggen op multiplayer en live service.

Overigens liet Sony in een grafiek zien dat er elk jaar steeds meer live service-games beschikbaar moeten zijn. In het fiscale jaar 2023 moeten er bijvoorbeeld nog eens drie bijkomen, waardoor het totale aantal op zes live service-games komt te staan. 

PlayStation

Dit artikel delen:

Lees meer

Star Wars: Knights of the Old Republic 2 krijgt Switch-versie Hoogtepunten: Schets van map uit Call of Duty: Warzone 2 mogelijk gelekt
2

Reacties op: Hoogtepunten: Sony PlayStation brengt dit fiscale jaar twee live service-games uit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Riyakuya

  • 27 mei 2022 08:38
  Dus eigenlijk wederom een voorbeeld waarin ze Microsoft (en anderen) gewoon nalopen. Achja, goed voor de gamers die een playstation console hebben.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sisko

  • 30 mei 2022 10:17
  Waarom noemt men dit een hoogtepunt, dieptepunt is een betere benaming. Rot op met die zogenaamde live service games. En ik heb playstation 3,4 en 5 voordat iemand me van xbox fan beticht

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.