Hoogtepunten: Sony PlayStation brengt dit fiscale jaar twee live service-games uit

Hoogtepunten: Sony PlayStation brengt dit fiscale jaar twee live service-games uit

Sony PlayStation is van plan om dit fiscale jaar, dat loopt tot april 2023, twee live service-games uit te brengen.

Dat meldde SIE-baas Jim Ryan tijdens de Sony Business Briefing (via VGC). Een live service-game wordt gezien als een spel dat na release voor geruime tijd wordt ondersteund met nieuwe content. Vaak gaat het om online games, zoals Fortnite en Call of Duty: Warzone. Ryan zelf definieert live service-games als "spellen zonder einde".

Sony heet niet laten weten wat spelers van de twee live service-games kunnen verwachten, behalve dat deze games mogelijk ook op pc kunnen verschijnen. Op dit moment meent Sony maar één live service-game op de markt te hebben in de vorm van MLB The Show 22.

Sony gaf eerder al aan van plan te zijn Bungie te kopen, de ontwikkelaar van de Destiny-reeks. Het bedrijf verduidelijkte tijdens de Business Briefing dat het Destiny niet meetelt met de twee nieuwe live service-games.

Sony is de laatste jaren voornamelijk bekend komen te staan om diens grootschalige singleplayerfranchises, zoals Uncharted, The Last of Us en Ghost of Tsushima. Het bedrijf gaf eerder al aan dat het meer focus wil leggen op multiplayer en live service.

Overigens liet Sony in een grafiek zien dat er elk jaar steeds meer live service-games beschikbaar moeten zijn. In het fiscale jaar 2023 moeten er bijvoorbeeld nog eens drie bijkomen, waardoor het totale aantal op zes live service-games komt te staan. 

PlayStation

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dus eigenlijk wederom een voorbeeld waarin ze Microsoft (en anderen) gewoon nalopen. Achja, goed voor de gamers die een playstation console hebben.

0
test

Waarom noemt men dit een hoogtepunt, dieptepunt is een betere benaming. Rot op met die zogenaamde live service games. En ik heb playstation 3,4 en 5 voordat iemand me van xbox fan beticht

0

Aanbevolen voor jou