Nieuws
ps5

Patent toont mogelijke details van PlayStation VR-headset voor PS5

Daar wijst een nieuw patent op

Geschreven door Cody Dakota op
Sony heeft een patent aangevraagd wat betrekking lijkt te hebben op een nieuwe PlayStation VR-headset.

Het patent werd in februari al aangevraagd, maar is nu pas openbaar gemaakt. Op de afbeelding zien we een nieuwe versie van de PSVR-headset met twee camera's op de voorkant en één op de achterkant. Daarnaast is er een camera te zien die is geplaatst op een PlayStation Move-achtige-controller.

PSVR V2

Naast een hele hoop camera's bevat de headset een aantal LED-verlichtingen en microfoon. Wellicht het meest interessante van dit patent is de mogelijkheid om de headset volledig draadloos te besturen. De headset registreert de bewegingen van de gebruiker met Bluetooth. Als dit inderdaad het geval is, betekent dit dat de headset een eigen accu heeft.

Het laatste interessante detail dat we uit dit patent kunnen opmaken is dat de vernieuwde PSVR de mogelijkheid biedt om de bril transparant te maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de twee camera's op de voorkant van het apparaat. De speler kijkt als het ware door deze twee camera's heen, wat het dus 'transparant' maakt.

Sony heeft eerder beloofd dat de huidige PSVR ook wordt ondersteund op de PlayStation 5, maar dit weerhoudt de techgigant er natuurlijk niet van om het apparaat een flinke upgrade te geven. Door de twee camera's apart van elkaar te laten functioneren en ze te laten overlappen, kan er een augmented reality-effect worden gecreëerd.

Sony is druk bezig met het uitgeven van nieuwe informatie deze week. Eerder liet het bedrijf weten dat de PlayStation 5 in officieel in 2020 wordt gelanceerd en dat de PS5 een CPU met acht cores en zestien threads krijgt. Veel PlayStation 5 nieuws dus.

Dit artikel delen:

Lees meer

Pc-versie Call of Duty: Modern Warfare vergt 175 GB vrije schijfruimte PlayStation 5 te reserveren bij Nedgame
3

Reacties op: Patent toont mogelijke details van PlayStation VR-headset voor PS5

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  clandestine666

  • 9 oktober 2019 18:33
  Cool, ik hoop wel dat 'ie wat kleiner wordt, want dit is gewoon dezelfde vorm. Oftewel, dat ik gewoon een slok van m'n bier kan nemen zonder het ding af te moeten doen. Dat transparantie verhaal is in ieder geval al stap één. :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 9 oktober 2019 20:21
  Verwacht niet dat deze bij release al beschikbaar is (ze hebben sowieso gezegd dat bij release er geen nieuwe PSVR zou zijn, maar de originele wel gewoon ondersteund wordt). Overigens was er een tijd geleden ook al een patent getoont wat betreft wireless. Zolang ze maar een USB aansluiting aan boord hebben waarmee je kunt laden, zodat je alsnog zelf een eigen accupack kunt aansluiten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  loki82

  • 10 oktober 2019 09:07
  Hoop vooral dat er geen losse camera meer voor nodig is, dat en de snoeren maakt het bij mij zo`n gedoe om alles op te zetten dat ik het amper meer gebruik.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.