Nieuws
PlayStation VR

Sony-patent hint naar bijwonen evenementen in vr

En naar meekijken games van vrienden

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Er zijn twee nieuwe Sony-patenten opgedoken, die hinten naar toevoegingen aan PlayStation VR. Zo moet het mogelijk worden om evenementen bij te wonen in virtual reality en om toeschouwer te zijn in de games van gebruikers uit de vriendenlijst.

Sony heeft een patent aangevraagd dat het mogelijk moet maken voor gebruikers om een esports-evenement live bij te wonen in virtual reality. Het patent beschrijft hoe toeschouwers kunnen kiezen uit camera's op verschillende locaties in het stadion, om vervolgens door middel van de PlayStation VR-headset het evenement te kunnen beleven. Sony toont bovendien hoe virtuele toeschouwers elkaar kunnen zien, waarschijnlijk met behulp van avatars.

Sony Patent

In een tweede patent vertelt Sony hoe de ontwikkeling van NPC-toeschouwers in games op het gebied van realisme niet is meegegaan met de tijd, waardoor het lastiger is voor de speler om zich in te leven in een spel. Sony wil dit probleem oplossen door het publiek te vervangen met de avatars van PlayStation-vrienden. Hiermee moet het niet alleen mogelijk zijn om gameplay-video's van vrienden terug te kijken vanuit het kijkpunt van de eigen avatar in het publiek, maar ook om live mee te kijken in virtual reality terwijl een vriend aan het spelen is.

Sony Patent

Vorige week werd nog bekend dat Sony een patent heeft aangevraagd voor een vr-bril op sterkte, dat het dragen van een vr-headset bovenop een normale bril moet verbeteren. Net zoals bij de andere bekende patenten van de techgigant, is het echter niet bekend of deze daadwerkelijk geïmplementeerd gaat worden.

Bekijk ook ons overzicht, waar alle geruchten en feiten van PlayStation 5 op een rij staan.

Dit artikel delen:

Lees meer

Frostpunk wordt deze zomer naar consoles gebracht Wat waren jouw favoriete educatieve pc-games/franchises van vroeger?
1

Reacties op: Sony-patent hint naar bijwonen evenementen in vr

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  HunterSeeker

  • 15 april 2019 15:04
  bij mariokart had je ook al Mii's van vrienden in het publiek en op posters enzo. maar nog niet dat je door de ogen van die poppetjes kan kijken als bezoeker zijnde.

  aan de andere kant wel saai want je ziet maar een beperkt gedeelte van bv de race of een level. Tenzij je van "cam" kan wisselen, dan heeft het wel potentie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.