Sony-patent hint naar bijwonen evenementen in vr

Sony-patent hint naar bijwonen evenementen in vr

Er zijn twee nieuwe Sony-patenten opgedoken, die hinten naar toevoegingen aan PlayStation VR. Zo moet het mogelijk worden om evenementen bij te wonen in virtual reality en om toeschouwer te zijn in de games van gebruikers uit de vriendenlijst.

Sony heeft een patent aangevraagd dat het mogelijk moet maken voor gebruikers om een esports-evenement live bij te wonen in virtual reality. Het patent beschrijft hoe toeschouwers kunnen kiezen uit camera's op verschillende locaties in het stadion, om vervolgens door middel van de PlayStation VR-headset het evenement te kunnen beleven. Sony toont bovendien hoe virtuele toeschouwers elkaar kunnen zien, waarschijnlijk met behulp van avatars.

Sony Patent

In een tweede patent vertelt Sony hoe de ontwikkeling van NPC-toeschouwers in games op het gebied van realisme niet is meegegaan met de tijd, waardoor het lastiger is voor de speler om zich in te leven in een spel. Sony wil dit probleem oplossen door het publiek te vervangen met de avatars van PlayStation-vrienden. Hiermee moet het niet alleen mogelijk zijn om gameplay-video's van vrienden terug te kijken vanuit het kijkpunt van de eigen avatar in het publiek, maar ook om live mee te kijken in virtual reality terwijl een vriend aan het spelen is.

Sony Patent

Vorige week werd nog bekend dat Sony een patent heeft aangevraagd voor een vr-bril op sterkte, dat het dragen van een vr-headset bovenop een normale bril moet verbeteren. Net zoals bij de andere bekende patenten van de techgigant, is het echter niet bekend of deze daadwerkelijk geïmplementeerd gaat worden.

Bekijk ook ons overzicht, waar alle geruchten en feiten van PlayStation 5 op een rij staan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

bij mariokart had je ook al Mii's van vrienden in het publiek en op posters enzo. maar nog niet dat je door de ogen van die poppetjes kan kijken als bezoeker zijnde. aan de andere kant wel saai want je ziet maar een beperkt gedeelte van bv de race of een level. Tenzij je van "cam" kan wisselen, dan heeft het wel potentie.

0

Aanbevolen voor jou