Sony over PlayStation 4: 'We beginnen nu met winst boeken' | Gamer.nl

Sony over PlayStation 4: 'We beginnen nu met winst boeken' | Gamer.nl

Kenichiro Yoshida, Chief Financial Officer bij Sony, heeft informatie gedeeld over de financiële verwachtingen van de PlayStation 4. De CFO deelde dit nieuws met Japanse analisten en aandeelhouders.

Yoshida gaf aan dat het bedrijf nu een periode bereikt waarin de console meer winst oplevert. "Ongeveer twee en een half jaar zijn verstreken sinds de PlayStation 4 is gelanceerd, en we geloven dat we het deel van de console-cyclus beginnen te bereiken waarin we winst gaan oogsten."

Hij vergelijkt het fiscale jaar, dat eindigt op 31 maart 2017, met het historische fiscale jaar in 2003 waarin 22,5 miljoen PlayStation 2-consoles werden verscheept. De verwachting van Sony is dat er 20 miljoen PlayStation 4-consoles worden verkocht in dit boekjaar. Als ze deze verwachting met minstens 2,5 miljoen exemplaren kunnen overtreffen, kan het bedrijf een nieuw record vestigen.

Op dit moment wordt geschat dat 40 miljoen PlayStation 4-systemen zijn verkocht. Als de verwachting van Sony klopt, zijn dit er volgend jaar 60 miljoen. De PlayStation 3 verkocht na zeven jaar tijd 80 miljoen exemplaren. Volgens analisten kan de PlayStation 4 meer dan 100 miljoen keer verkocht worden voor een nieuwe console wordt geïntroduceerd. Dit is een mijlpaal die maar door vijf eerdere consoles is behaald.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou