'Sony ontsloeg beveilingsmedewerkers voor PSN-hack' | Gamer.nl

'Sony ontsloeg beveilingsmedewerkers voor PSN-hack' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In de aanklacht wordt gesteld dat een "substantieel percentage" van Sony Online Entertainments medewerkers, waaronder een "aantal" werknemers van het Networks Operations Centre, zijn ontslagen. Deze informatie zou afkomstig zijn van een anonieme getuige. Het Networks Operations Centre heeft de verantwoordelijkheid om voorbereid te zijn en te reageren op digtale aanvallen van derden.

Hiernaast wordt in de aanklacht gesteld dat Sony een aantal firewalls had geinstalleerd en andere beveligingsmaatregelen had getroffen om zijn eigen gevoelige data te beschermen, maar dat het bedrijf ervoor koos niet dezelfde beveiling toe te pa en op de gegevens van zijn klanten. Sony zou ervan op de hoogte zijn geweest dat er een verhoogd risico was dat het PlayStation Network gehackt kon worden, aangezien het bedrijf te maken zou hebben gehad met eerdere, kleinere hackpogingen. Sony heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou