We hebben al eerder melding gemaakt van Sony's plannen om een aantal winkels voor de rechter te slepen die PSP's importeren. Verontrustender nieuws stak daarna de kop op, want verschillende sites meldden dat Sony ook nog eens de geïmporteerde PSP's van de kopers in beslag zou willen nemen. Een woordvoerder van SCEE, Nick Sharples, ontkracht dit idee en zegt dat het geenszins het plan van Sony is om alle PSP's in te vorderen.

Het gerucht is volgens hem een eigen leven gaan leiden, omdat een clausule van de documenten van Sony aan de rechter de eis bevat om alle namen en adressen te leveren van de mensen die van de importeur een PSP hebben gekocht. Hoewel dit door sommigen beschouwd werd als een inbreuk op de privacy, zegt Sharples dat dit standaard procedure is. Het doel hiervan is volgens hem, om de volledige import in kaart te brengen en de gedane schade te beoordelen. Sony zelf, zegt bovendien dat als ze van plan zijn consumenten aan te pakken, ze wettelijk toch niet in staat zouden zijn dit te doen.

Sony blijft echter wel proberen de importeurs aan te pakken. Daarnaast heeft het concern ook nog eens 600 brieven gestuurd naar particulieren en bedrijven die PSP's aanbieden op eBay.