Sony lanceert een starterspakket voor minder dan 75 euro in de Verenigde Staten, met daarin Move en PlayStation Eye, de camera voor de PlayStation 3. Er komt ook een bundel met de PlayStation 3, PlayStation Move, PlayStation Eye en een nog onbekende game die gebruik maakt van Move. Een Europese releasedatum of prijs is nog niet bekendgemaakt.

De PlayStation Move-controller kan aangesloten worden op een tweede controller, vergelijkbaar met de Wii-controller die aangesloten kan worden op de Nunchuck-controller. De Move-controllers werken draadloos.

Tijdens de persconferentie liet Sony weten dat de uitgevers Activision, Capcom, Namco Bandai, WB Games, Square Enix, Electronic Arts, Ubisoft, Konami, Sega, Crave en Tecmo Koei allemaal games voor Move maken of gaan maken. Volgens Sony ondersteunen op dit moment 36 uitgevers en ontwikkelstudio's de bewegingsgevoelige controller. Sony zelf is van plan om in het fiscale jaar 2010 meer dan twintig games die gebruik maken van Move uit te geven.

The Shoot

Sony heeft diverse games voor Move aangekondigd, waaronder nieuwe versies van LittleBigPlanet, SOCOM 4 en EyePet. Sony liet echter ook compleet nieuwe titels zien, zoals The Shoot. Deze on-rails shooter laat spelers over diverse cliché filmsets lopen om daar vijanden neer te schieten.

Dukes

Dukes is een vechtgame die volgens Sony mooie graphics en veel snelheid gaat bevatten. De PlayStation Eye ziet waar spelers in een ruimte staan en de twee controllers apen de bewegingen die spelers met hun armen maken na. Op deze manier kan er tegen elkaar gevochten worden.

Sports Champions

Sony komt tevens met een sportgame voor PlayStation Move genaamd Sports Champions. Deze game is bedoeld om spelers te laten wennen aan Move via sporten als tafeltennis, boogschieten en een vechtwedstrijd in een arena.

Move Party

Move Party lijkt op de EyeToy-games die op de PlayStation 3 uitkwamen. De PlayStation Eye filmt spelers en toont die op de televisie, terwijl de controller gebruikt wordt voor diverse minigames. Zo kunnen er vliegen geplet worden, figuren in de lucht geverfd worden en haren geknipt worden.

Daarnaast kondigde Sony nog TV Superstars aan, waar spelers in vijf verschillende televisieprogramma's moeten schitteren, en Slider, een game waarin spelers kung-fu moves uit moeten voeren op een kantoorstoel.