Sony laat Playstation2 prijs in Japan nog verder zakken | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Sony voelt hete adem in de rug nu de GameCube en de Xbox ook in Amerika te verkrijgen zijn. Zeker de GameCube is op dit moment een belangrijke concurrent omdat deze ook in Japan al te koop is.

Sony komt dan ook met het bericht dat het de prijs van de Playstation 2 in het land van de rijzende zon nog verder gaat laten zakken. De console kostte 35.000 yen (+/-700 gulden) en gaat nu 29.800 yen (ongeveer 600 gulden) kosten. In Japan, het land van de spelcomputers bij uitstek, ondervindt het nu al concurrentie van de Gamecube. Die wordt voor 25.000 yen (ruim 500 gulden) verkocht. Daar komt begin volgend jaar de Xbox binnenkort bij. Op de Europese markt heeft het bedrijf nog vrijspel. De Gamecube en de Xbox zijn hier pas in de loop van volgend jaar verkrijgbaar.

Met de prijsverlaging van de PS2 hoopt Sony dat de consument bereid is iets meer geld uit te geven voor een relatief oud product maar met een rijke sortering aan verkrijgbare spellen. Het is natuurlijk te hopen dat de prijs ook in Nederland, oftewel Europa, nog verder naar beneden zal gaan, 600 gulden voor een goede next-gen console is relatief niet veel. Met dank aan Freex voor de link.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou