Sony heeft per ongeluk The 7th Seal aangekondigd op de GDC. De titel werden genoemd in een presentatie over de PhyreEngine, een cross-platform-engine voor PS3 en PC die gratis verkrijgbaar is voor gelicenseerde ontwikkelaars.

The 7th Seal is een game van ontwikkelaar VectorCell. Dit is de studio van Paul Cuisset die beroemd werd met de game Flashback. Niet bekend is of de game is gebaseerd op de Zweedse film met dezelfde naam. The Seventh Seal is een existentialistische film uit 1957 van Ingmar Bergman over een ridder die een schaakspel speelt tegen de dood. Naast The 7th Seal werden er nog twee aankomende games genoemd die wel eerder werden aangekondigd, maar nog weinig bekend zijn. De eerste is Topatoi, een puzzelplatformer voor PSN van ontwikkelaar Boolat Games. De tweede is Strength of the Sword een derdepersoons beat-'em-up die zich afspeelt in een fantasywereld. De game is het eerste project van Bulgaarse studio Ivent Games en komt uit op PlayStation 3 en PC.

Alle genoemde games maken gebruik van de PhyreEngine. Ontwikkelaars pasten deze techniek eerder al toe in de games FlOw, Gripshift, Colin McRae: Dirt, Race Driver: Grid en Flower.