Sony doet een poging de alleenheerschappij van Nintendo op het gebied van draagbare spelcomputers te beëindigen en hoopt tegen het eind van 2004 een stevige concurrent voor de GBA klaar te hebben staan.

Sony's draagbare entertainment platform zal PSP gaan heten en biedt een scherm van 480x272 pixels, in de verhouding 16 : 9. De opslagcapachiteit van de cartidge is enorm: maar liefst 1,8 Gb kan je kwijt op deze 60 mm optische schijfjes.

De PSP zal gebruik maken van een 3D rendering engine welke wordt versterkt door NURBS in samenwerking met conventionele polygonentechnologie. Ook zal de PSP voor het weergeven van videobeelden gebruik maken van de MPEG4 codec. Ook zal de PSP USB 2.0 ondersteunen waardoor je het onder andere aan een PS2 kan koppelen.

In de herfst van dit jaar zullen de development kits voor de PSP beschikbaar worden gesteld aan ontwikkelaars. Deze zomer zal reeds worden bekend gemaakt hoe het nieuwe licentiesysteem voor het platform in zijn werk zal gaan. De PSP zelf zal in het vierde kwartaal van 2004 gelanceerd worden.