Sony Europe kondigt vandaag Brave: The Search for Spirit Dancer aan, een third person actie-adventure waarin je de rol aanneemt van een Amerikaanse inboorling, Brave genaamd. Om de titelverklaring nog even voort te zetten: Brave zal in het spel op zoek gaan naar de Spirit Dancer, oftewel zijn vader, de grootste Sjamaan die ooit geleefd heeft.

Brave zal in zijn queeste de hulp krijgen van verschillende, knotsgekke karakters. Deze zijn voornamelijk van het beestachtige type. Brave kan namelijk de vorm van verschillende dieren aannemen. Dit stelt hem niet alleen in staat te beschikken over de mogelijkheid van dit dier, maar ook om de dieren in zijn omgeving naar zich toe lokken. Verder zal je in Brave verschillende veren op moeten pakken die je nieuwe krachten opleveren waarmee je de vele vijanden in het spel kunt verslaan. Sony hoopt Brave in juni in Europa op de markt te brengen.

Klinkt bekend? Bij het lezen van het persbericht waarin Brave wordt aangekondigd, bekroop ons meerdere malen het gevoel dat we hetgeen er beschreven werd al kenden. Brave: The Search of the Spirit Dancer klinkt als Tak and the Power of Juju van THQ en Avalance, waarin je ook veertjes bij elkaar moest rapen, een imboorling speelde en dieren moest gebruiken om je missies te volbrengen.

Opvallend is echter dat Brave wordt ontwikkeld door VIS Entertainment, het team achter State of Emergency, dat zover wij weten niets met de platformgame van THQ van doen heeft. Als we de eerste screenshots gezien hebben kunnen we over dit punt van twijfel, uitsluitsel geven. Mochten de games niets met elkaar te maken hebben dan zou ik, als ik THQ was, mijn advocaten alvast warm laten lopen.