Eurogamer baseert zich op meerdere bronnen. Sony's virtual reality-bril zou oorspronkelijk tijdens zijn Gamescom-presentatie onthuld worden, maar dat is niet gebeurd. Volgens Eurogamer wordt de bril nu pas volgend jaar onthuld. 

Eén van Sony's interne studio's, Evolution Studios, zou de bril al hebben gebruikt voor racegame DriveClub. Hierbij konden spelers rondkijken in de cockpit van hun auto.  Evolution was al eerder betrokken bij de ontwikkeling van technologie voor Sony. De studio had een speciaal team dat zich richtte op de ontwikkeling van stereoscopisch 3D voor games. Die techniek wordt echter nauwelijks meer ondersteund in games. 

Sony heeft nog niet bevestigd dat het werkt aan een eigen virtual reality-bril. Wel heeft het bedrijf al enkele vergelijkbare producten uitgebracht, zoals de HMZ-T2. Deze bevat twee OLED-schermen, een voor ieder oog, en geeft beelden in 3D weer. De bril wordt hoofdzakelijk in de markt gezet als accessoire voor het kijken van films, maar kan ook in combinatie met games gebruikt worden. De HMZ-T2 is echter geen virtual reality-bril. 

Oculus Rift

De meest bekende virtual reality-bril die ontwikkeld wordt, is de Oculus Rift. Doom-programmeur John Carmack werkt sinds kort bij het bedrijf en was een van de eerste topontwikkelaars die zijn steun aan het project verleende. De Oculus Rift werd gefinancierd via Kickstarter, maar heeft sindsdien al minimaal 16 miljoen dollar aan investeringen ontvangen voor een consumentenversie. Wanneer deze verschijnt, is niet bekend.