Nieuws
PlayStation

Sony gaat geen downloadcodes meer geven aan Amerikaanse retailers

Straks alleen nog fysieke kopieën in winkels.

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Het is straks niet meer mogelijk om een downloadcode voor een Playstation-spel te kopen in de winkel. Sony neemt deze maatregel om 'wereldwijd de handelszaken op één lijn te houden'.

GameStop heeft een bericht ontvangen van Sony Interactive Entertainment, waarin wordt gemeld dat er geen downloadcodes voor volledige games meer worden uitgegeven aan Amerikaanse retailers. Dit betekent dat de digitale versies van PlayStation-spellen alleen nog maar beschikbaar gaan zijn via PlayStation Network, het eigen digitale distributieplatform.

De maatregel van Sony wordt vanaf 1 april ingevoerd in de Verenigde Staten. In een reactie op Eurogamer beweert het bedrijf dat deze beslissing is genomen om 'wereldwijd de handelszaken op één lijn te houden', wat zou kunnen betekenen dat dezelfde maatregel op een later moment ook in Europa en de rest van de wereld in werking treedt. Sony zegt wel dat het mogelijk wordt om grotere hoeveelheden PSN-credit aan te schaffen in winkels.

Fysieke kopieën van PlayStation-games zullen nog wel te koop zijn in de winkel. Ook uitbreidingen, seizoenspassen en virtuele valuta van spellen blijven verkrijgbaar. Digitale codes voor volledige games die nu nog in voorraad zijn bij retailers kunnen bovendien nog steeds gekocht worden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Win een code voor de gesloten bèta van Mortal Kombat 11 Overwatch-team bouwt eigen stadion van 50 miljoen dollar
1

Reacties op: Sony gaat geen downloadcodes meer geven aan Amerikaanse retailers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    TheChief

    • 26 maart 2019 20:37
    1 April!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.