Sony en Sega werken aan Sonic The Hedgehog-film | Gamer.nl

Sony en Sega werken aan Sonic The Hedgehog-film | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De film wordt een combinatie van animatie en live action, waarbij de studio Marza Animation Planet de computergetekende beelden voor zijn rekening neemt. Marza werkte eerder onder andere aan de CGI-filmpjes van Sonic Generations en Sonic Colors. De film draait om de snel rennende egel, die zijn vrienden moet redden van de boosaardige Dr. Eggman.

Volgens de production president van Sony Pictures, Hannah Minghella, is er met Sonic een oneindig aantal verhalen om te vertellen. "Samen met onze geweldige partners van Marza, hopen we datgene vast te leggen waar generaties aan Sonic-fans van houden, terwijl een groter publiek aanspreken dan ooit tevoren."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou