De Britse overheid is een campagne gestart die pleit voor een gezondere levenstijl voor kinderen. Doelgroep van de campagne zijn ouders, die onder andere met een speciale website en talloze advertenties op de hoogte gebracht moeten worden van de gevolgen van een ongezonde levenstijl. Een levenstijl die impliciet ook aan games gelinkt wordt, zo maakt de website Change4Life duidelijk.

Op de website is een jongen te zien die met wat lijkt op een PlayStation-controller in zijn handen, op de bank zit. De zin die onder het plaatje staat is: "Riskeer een vroege dood, doe gewoon niets."

Sony is op z'n zachtst gezegd not amused met het nieuws en overweegt nu om het reclamebureau dat achter de campagne zit, The Gate, voor de rechter te slepen. Er is namelijk geen toestemming gevraagd om de PlayStation-controller te mogen gebruiken.

Sony is niet de enige partij die zijn vraagtekens zet bij de campagne, ook SEGA, Atari, Future Publishing en de ELSPA zijn kritisch. Tot ondernomen stappen door de Britse overheid heeft dit echter nog niet geleid.