Sony gaat de PS3 voor niet minder dan 425 pond in Groot Brittannië op de markt brengen. Dit zegt SCE UK topman Ray Maguire in een interview met Eurogamer. Volgens huidige wisselkoersen zou de PS3 omgerekend 627 euro kosten. Er wordt sterk gehint door Sony naar een prijs van 499 en 599 euro voor de beide versies. Terug gerekend van 599 euro zou de Britse PS3 405 pond moeten kosten. De reden voor dit verschil wordt niet opgegeven.

Maquire verdedigt de prijs (wat kan hij anders doen) door het argument naar voren te halen dat de PS3 tegelijkertijd ook een Blu-ray-speler is en vergeleken met de uit te komen Blu-ray spelers een koopje zal zijn. De consument is volgens hem niet genoeg op de hoogte van deze extra functie en veroordeeld de prijs daarom.

Maar wat als de consument wel weet wat Blu-ray doet en simpelweg games wil spelen zonder high-def films te willen kopen? Voor deze consument is de prijs niet goed te praten. Zeker niet aangezien de Europeanen wederom aan het kortste eind trekken door de één op één dollar naar euro conversie.

Geruchten gaan overigens dat wij alleen de dure versie zullen krijgen. Als wij 599 euro moeten betalen, zullen we uiteindelijk ongeveer 133 euro meer betalen voor de PS3 dan de Amerikanen. Het interview is binnenkort te bekijken op Eurogamer tv.