Dutta staat in de hackgemeenschap vooral bekend om het hacken van Android-telefoons. Hij zegt een e-mail te hebben ontvangen van Sarah McRae, talentenscout bij Sony Computer Entertainment America, waarin ze hem een baan aanbiedt. Dutta heeft het aanbod echter afgeslagen vanwege de rechtszaak tussen Sony en PlayStation 3-hacker George Hotz.

"Hoi Sarah, bedankt voor het aanbod. Deze kans klinkt erg interessant! Echter, door de manier waarop Sony medehacker George Hotz behandelt, kan ik niet met een zuiver geweten werken voor Sony", schrijft Dutta in een e-mail die hij vervolgens online publiceerde.

Hotz

Begin 2010 slaagde George 'Geohot' Hotz erin de beveiliging van de PlayStation 3 te kraken. Later publiceerde hij de benodigde software online. Hoewel Hotz zegt dat hij dit niet heeft gedaan om gamepiraterij te bevorderen, wordt zijn hack wel degelijk ook gebruikt om illegaal verkregen games op de PS3 af te spelen. Sony heeft om die reden Hotz aangeklaagd en is op zoek naar andere hackers van de PS3 om ook hen verantwoordelijk te stellen. In februari ontving Hotz 10.000 dollar aan donaties van sympathisanten, die hij wil uitgeven aan goede advocaten.

Hotz belangrijkste argument tegen Sony's aanklacht is dat consumenten en niet Sony eigenaar zijn van hun PS3 en daarom zelf mogen bepalen wat ze er wel en niet mee doen. Met een vergelijkbare argumentatie werd enkele jaren geleden door een rechter bepaald dat het hacken of 'jailbreaken' van een iPhone niet strafbaar is.