De eerste tablet van Sony zal draaien op Android 3.0. Dit besturingssysteem, met de bijnaam Honeycomb, is geoptimaliseerd voor tablets met grote schermen en ondersteunt multicore-processoren. Het apparaat zal aan het eind van de zomer iin Noord-Amerika op de markt verschijnen; in Japan verschijnt het apparaat in ieder geval nog dit jaar. Over een Europese release is niets bekend.

De onthulling past binnen geruchten die Engadget in februari wereldkundig maakte. Engadget meldde destijds dat het uit twee betrouwbare bronnen had vernomen dat Sony aan een Android-tablet werkt dat deze zomer zou verschijnen. De S1, zoals Engadget de tablet noemt, zou PlayStation Certified zijn en standaard met een aantal voorgeïnstalleerde PSOne-games komen.

Gekruld

Tevens zou de S1 gefocust zijn op Qriocity, een service waarmee video's, muziek, boeken en games kunnen worden gestreamd. De tablet heeft volgens Engadget een 9,4 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels en een speciaal gekruld design waardoor het toetsenbord in horizontale stand beter te gebruiken is. In verticale stand moet de tablet hierdoor beter in de hand liggen.