Sony heeft bevestigd dat de Playstation 4 na de laatste firmwareupdate last heeft van opstartproblemen. Het bedrijf werkt aan een oplossing. Dat laat Sony weten via een reactie op zijn forum. Door de firmwareupdate heeft de console problemen met het opstarten vanuit de standbymodus, die bij de PlayStation 4 wordt gekenmerkt door de oranje led.

Sony raadt Playstation 4-bezitters die last hebben van de opstartproblemen aan om de console volledig af te sluiten, de stekker uit het stopcontact te halen en drie minuten te wachten. Ook is het mogelijk om de Playstation 4 in de veilige modus op te starten. Dit verwijdert echter wel alle data van het opslaggeheugen.

Naast de opstartproblemen zorgt de laatste firmwareupdate ook voor problemen met de nieuwe Youtube-app, waarbij gebruikers soms geen video's kunnen uploaden of een Google-account kunnen koppelen. Sony zegt dat het werkt aan een oplossing.

Shareplay-update

De 2.0-update voor de Playstation 4 is sinds dinsdag beschikbaar. De update voegt onder andere de Shareplay-functie aan de console toe, waarmee Playstation 4-bezitters de mogelijkheid krijgen om hun games te delen met online vrienden die niet over de game beschikken.

Door NUtech.