De aanklacht luidt: "De pijn en het verdriet worden veroorzaakt door de beklaagde, in dit geval Sony, omdat deze het account van de klager heeft geweerd van het PlayStation Network, terwijl de klager dit account juist gebruikt om te socialiseren met andere mensen. Vooral omdat deze manier van socialiseren de enige manier is voor de klager, aangezien deze lijdt aan Agorafobie (pleinvrees)."

Vooroordelen en diefstal

Estavillo werd onlangs geweerd van PlayStation Network, omdat hij zich niet aan de regels van het netwerk zou hebben gehouden tijdens het spelen van Resistance: Fall of Man. Estavillo beweert echter dat de moderators van het netwerk spelers weren op basis van vooroordelen en partijdigheid. Bovendien beroept Estavillo zich op zijn recht van vrijheid van meningsuiting, omdat hij niet alleen geweerd wordt in de servers van Resistance: Fall of Man, maar ook van andere spelservers.

Bovenop de klacht dat hij zijn recht op vrijheid van meningsuiting niet meer kan uitoefenen, beweert hij dat Sony zijn geld heeft gestolen, aangezien er nog pre-paid punten op zijn account staan. Punten die hij niet meer kan opmaken nu hij wordt geweerd van PlayStation Network. Estavillo eist nu opnieuw toegang tot het netwerk en 55.000 dollar schadevergoeding (ongeveer 39.000 euro). Sony heeft vooralsnog niet gereageerd op de aanklacht.