"De afgelopen jaren hebben we Sonic aan nieuwe fans voorgesteld, waaronder veel van de Nintendo- en Mario-fans, en daardoor zijn we de games anders gaan ontwikkelen." Ook in Sonic Colours is dit het geval: "Met Sonic Colours denken we echt mensen die niet bekend zijn met Sonic aan te kunnen spreken. We hopen dat fans van Mario het echt leuk gaan vinden om als Sonic te spelen in Sonic Colours."

Merkwaarde

Eerder deze maand werd bekend dat uitgever SEGA gaat stoppen met het distribueren van middelmatig tot slecht ontvangen Sonic-games. Dit om de merkwaarde van Sonic te versterken en verwarring bij de consument te voorkomen. “Alle Sonic-titels met een middelmatige Metacritic-score zijn van de lijst gehaald. Dit is noodzakelijk om de waarde van het merk [Sonic] te vergroten, iets wat erg belangrijk is voor de toekomst, op het moment dat er meer grote Sonic-games uitkomen”, aldus Jurgen Post van SEGA.

Sonic Colours verschijnt op 12 november op Wii en Nintendo DS. Later deze week verschijnt op Xbox Live Arcade, WiiWare en PlayStation Network de ode aan de Sonic-games uit de jaren '90, Sonic the Hedgehog 4: Episode 1. Het spel is momenteel al te downloaden voor de iPhone.