Nieuws
Metal Gear Solid

Update: Snake-stemacteur David Hayter reageert op 'Tekken 7-grap' op EVO

Metal Gear Solid-held niet naar de vechtgame

Geschreven door Lucas May op
Update: Inmiddels heeft stemacteur David Hayter via Twitter fel gereageerd op de Tekken 7-'grap' op EVO van afgelopen weekend.

Hayter doet al jaren lang de stem van Snake in de Metal Gear Solid-games en onder andere Smash Brosh Bros. Ultimate. Hij is niet tevreden met de situatie en bevestigt dat de opname van zijn stem voor persoonlijke doeleindes was bedoeld. De stemacteur neemt vaker korte fragmenten op voor fans.

Ook Tekken-regisseur Katsuhiro Harada heeft zich op Twitter uitgelaten over de situatie. Hij zegt zich te verontschuldigen tegenover Konami en Hideo Kojima, hoewel hij niet betrokken was bij de video. Nadat een Japanse gebruiker vroeg of dit niet een slimme marketingtruc was, antwoordde Harada: "Als we het normaal hadden aangekondigd, was het toch wel succesvol geweest. Een aankondiging op deze wijze laat alleen maar een wrange smaak in de mond achter bij iedereen." De volledige vertaling van zijn tweets is te vinden op Reddit.

Origineel bericht: Tijdens het vechtgametoernooi EVO werd afgelopen weekend een video getoond die deed denken dat Metal Gear Solid-personage Solid Snake naar Tekken 7 ging komen. Al snel na het verschijnen van de video heeft de organisatie dit ontkracht.

Na de verliezersfinale van Tekken 7 tijdens Evolution Championship Series 2019 (EVO) werd een kort filmpje getoond waarin Solid Snake een gesprek houdt met Tekken-regisseur Katsuhiro Harada. In dit gesprek zegt Snake: "That was some good ass Tekken". De video werd niet uitgezonden op de livestream van het evenement, maar werd wel vastgelegd door bezoekers die het vervolgens op social media hebben gezet.

Veel Tekken-fans dachten dat Solid Snake als dlc-personage naar de vechtgame zou komen, maar al snel plaatste de organisatie van EVO een tweet om zich te verontschuldigen. Hierin werd duidelijk gemaakt dat het om 'een klein grapje' ging en het niet de bedoeling was om een onthulling te impliceren en dat Bandai Namco niets te maken had met de video.

Solid Snake is vaker voorgekomen in vechtgames. Zo was hij te vinden in Super Smash Bros. Brawl voor de Wii en keerde hij vorig jaar terug naar de serie in Super Smash Bros. UIltimate. Daarvoor was hij ook al een personage in DreamMix TV World Fighters, een game die exclusief in Japan is verschenen.

Wel werd tijdens EVO de derde Season Pass voor Tekken 7 onthuld middels een trailer. Hieruit blijkt dat het personage Zafina in september naar de game komt en de nieuwkomer Leroy Smith deze winter wordt toegevoegd. Tevens bevat de Season Pass twee andere personages, een nieuwe modus en een nieuw level.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gamescom-liveshow bevat nieuwe beelden Death Stranding en meer De Minotaur komt naar de Warhammer: Vermintide 2-uitbreiding
2

Reacties op: Update: Snake-stemacteur David Hayter reageert op 'Tekken 7-grap' op EVO

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  CroniC

  • 6 augustus 2019 16:51
  Zafina doet me erg denken aan die Voldo (SC)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sander999

  • 6 augustus 2019 18:52
  Beetje zure reactie. Dit is inhouse gebruikt met een opgenomen stuk dat kennelijk door Hayter zelf online is gegooid. Er wordt geen eens reclame gemaakt er wordt simpelweg commentaar op de wedstrijd geleverd door Solid Snake. Het hele filmpje duurt nog geen 5 seconden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.