Na het succes van het eerste deel kon het natuurlijk niet uitblijven dat er ook een vervolg zou komen. Zo kunnen we weer in de huid kruipen van John Mullins, de hoofdrolspeler van Soldier Of Fortune en nu dus ook het tweede deel.

Raven, de ontwikkelaar van het spel probeert vooral aan te tonen hoe spectaculair ze de Quake3-engine hebben aangepast. En aan de nieuwe screenshots te zien is ze dat ook inderdaad gelukt.

CVG plaatste een serie nieuwe screenshots online van deze shooter en plaatste er natuurlijk een leuk verhaaltje bij. De overige 10 screenshots zijn ook op de site te bekijken.Gore. Everywhere. But was it unnecessary? The unique selling point of the original Soldier of Fortune was its gritty realism that shocked more than a few. You could shoot enemies just about anywhere and it would have a suitably realistic effect – skilled players could practically blow off all the arms and legs from a soldier before his limbless, twitching torso hit the ground. All good, as far as we're concerned, and a frighteningly accurate depiction of real warfare to boot.

Als je bedenkt dat Raven ook verantwoordelijk is voor het op StarWars gebaseerde 'JediKnight II' dan kan je voorstellen dat gamers nog mooie tijden tegemoet gaan.