Smash Bros.-maker verwacht niet aan nieuwe game in reeks te werken | Gamer.nl

Smash Bros.-maker verwacht niet aan nieuwe game in reeks te werken | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Sakurai geeft aan dat hij "Super Smash Bros. Melee en Brawl maakte met de gedachte in het achterhoofd dat er geen vervolgen van zouden komen. Ik kan niet garanderen dat er geen [nieuwe Super Smash Bros.-game] komt." Zelf denkt hij echter dat hij deze game niet zal maken.

Als reden geeft de Smash Bros.-maker dat het steeds moeilijker wordt om het vorige Super Smash-deel te overtreffen, ondanks het feit dat het wel lukte met Melee en Brawl. "Wat betreft de grootte [van Super Smash Bros. Wii U] en het aantal personages hebben we onze limiet al lang geleden overschreden."

Mogelijk geeft Sakurai de ontwikkeling van de volgende Super Smash Bros. door aan een andere ontwikkelaar. Hij zegt er wel bij dat het niet gemakkelijk wordt om meer te bieden dan de pas uitgekomen Wii U- en 3DS-versies.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou