Namco Bandai heeft een lading nieuwe screenshots en een trailer vrijgegeven van .hack G.U. Vol 1: Rebirth, een nieuw deel in de memorabele.hack-reeks. Memorabel, niet alleen omdat de wereld waarin je speelt een gesimuleerde MMORPG is, waarbij alle andere ' spelers' door de AI worden bestuurd, maar ook memorabel omdat het volledige spel in vier stukken gehakt werd, die stuk voor stuk voor de volle prijs in de winkel lagen. Uiteindelijk betaalde je dus 200 euro voor de gehele game, in plaats van de 50 die het spel eigenlijk waard was.

Met de opvolger .hack G.U. begaat Bandai dezelfde 'fout', waarschijnlijk omdat het voor de portemonnee van deze uitgever zo 'fout' nog niet was. We kunnen ons in ieder geval alvast opmaken voor Vol 1: Rebirth, dat in de VS aan het eind dit jaar zal verschijnen, om vervolgens af te wachten hoeveel Volumes er zullen volgen.

Hoewel The World aan het einde van de eerste (in vier stukken gehakte) game vernietigd werd, is het in de loop der tijd helaas weer opgebouwd, met alle problemen van dien. G.U. biedt verbeterde graphics, een uitgebreider hackingsysteem en meer realisme in de interactie met NPC's.

Een trailer en flink wat informatie rond de game, vind je bij Worthplaying.