Silicon Knights heeft onlangs Epic aangeklaagd vanwege een tot nu toe onbekende reden. Silicon Knights kennen we onder andere van de komende game Too Human en Epic is natuurlijk  bekend als zijnde de maker van het nu al legendarische spel Gears of War. De reden is zoals gezegd onbekend, maar wij verwachten dat het om de engine van de twee eerder genoemde games draait, beide spellen draaien namelijk op de derde versie van de Unreal-motor.

Mark Reign, de baas van Epic is op dit moment niet bereikbaar voor commentaar. "Deze morgen zijn we inderdaad aangeklaagd door Silicon Knights. Volgens ons zijn hun redenen volledig ongegrond en wij staan volledig in ons recht. Onze advocaten hebben ons geadviseerd om van commentaar af te zien tot na de zitting. We wilden dit nieuws wel naar buiten brengen voordat er geruchten rond zouden gaan", aldus Reign. We houden je op de hoogte.

Update: Silicon Knights heeft nu zelf een persbericht uitgebracht waarin ze laten weten waarop de aanklacht is gebaseerd. Zo zou Epic veel later dan beloofd met de PS3 en Xbox 360 versies van de Unreal engine op de proppen zijn gekomen, zou er gelogen zijn over de mogelijkheden van de engine op het gebied van belichtingseffecten en aantal gelijktijdige karakters die op het scherm getoond kunnen worden. Ook beschuldigen ze Epic ervan het geld dat werd verdiend met het licenseren van de game-engine niet te stoppen in ondersteuning en verbeteringen maar voor het maken van hun eigen game, Gears of War. Daarnaast zou Gears of War op een betere versie van de engine draaien en werd deze pas veel later aan de andere ontwikkelaars verstrekt.