Sierra heeft eindelijk een aantal details onthuld over Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena. Deze game, die voor de Xbox 360 en de PlayStation 3 zal verschijnen, is in feite een remake van de first-person shooter Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay, die in 2004 door Starbreeze Studios werd ontwikkeld.

Het remakepakket zal ook Escape From Butcher Bay bevatten, maar dan wel een high definition versie die compleet is verbeterd ten opzichte van het origineel. Dark Athena wordt omschreven als een uitbreiding op de eerste game met een spannend verhaal en nieuwe gameplay features.

“De spelers zullen niet alleen worden uitgedaagd om Butcher Bay te overleven,” legt Sierra uit, “maar zullen ook een nieuwe singleplayer ervaring voorgeschoteld krijgen. En voor de eerste keer in het Riddick-universum zal er ook een spannende multiplayer modus aanwezig zijn.”

De game introduceert het onheilspellende huurlingenschip Dark Athena, dat op hulpeloze prooien wacht in de donkere hoekjes van het heelal. De spelers zullen het aan de stok krijgen met de bloeddorstige operatie die wordt geleid door de gevreesde kapitein Revas en haar controleerbare gevechtsslaven, waarbij ze in levensgevaarlijke situaties terecht komen en hun weg moeten vechten door krachtige tegenstanders.

Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena heeft nog geen officiële releasedatum, maar staat voor later dit jaar in de planning, uiteraard voor de Xbox 360 en de PlayStation 3.

Vin kan het nog steeds niet geloven