Sierra komt deze zomer met The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, gebaseerd op het derde deel in de The Mummy-filmreeks. Hoewel The Mummy uitstekend materiaal biedt voor een geweldige avonturengame, slaagde men er vooralsnog niet in een degelijk spel uit te brengen met deze licentie. Rond het eerste deel verscheen geen game, de game rond deeltje twee werd matig ontvangen.

Maar met deel drie deze zomer komt daar verandering in, althans, dat hopen we. Vivendi heeft namelijk Eurocom in de arm genomen, vooralsnog de ontwikkelaar van de beste game met 'Mummy' in de titel, namelijk het ondergesneeuwde Sphinx and the Cursed Mummy. Nu heeft dat niets met de filmreeks te maken, maar Eurocom heeft in ieder geval bewezen leuke puzzels in donkere spelonken te kunnen bedenken.

he Mummy: Tomb of the Dragon Emperor wordt ontwikkeld voor de 'vorige generatie', wat wil zeggen voor de Playstation 2 en Nintendo Wii. Artificial Mind and Movement, dat zichzelf liever A2M noemt, komt tegelijk met een Nintendo DS-versie op de proppen. Het spel laat je zowel met vuisten als met wapens vechten en belooft een soepel vechtsysteem. De Himalaya en Chinese catacomben zullen onder andere het decor vormen achter deze actie. Klinkt vooralsnog lang niet zo ingewikkeld als je van een Mummy zou verwachten.