Shovel Knight verkoopt 180.000 stuks in eerste maand | Gamer.nl

Shovel Knight verkoopt 180.000 stuks in eerste maand | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Yacht Club Games geeft aan dat met de verkopen in de eerste maand, de verkoopverwachtingen flink zijn overstegen. Zelf verwachtte de ontwikkelaar het getal van 180.000 als de totale verkoop voor de platformer te halen. In de eerste week wist de game 75.000 te verkopen, verdeeld over pc, Nintendo 3DS en Wii U. 

In de blogpost geven zij ook aan hoe de Kickstarter-vraag was. Het merendeel van de backers wilde de game op pc ontvangen: 64 procent. 21 procent wilde de game op Nintendo 3DS en 15 procent gingen voor de Wii U-versie.  


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou