Shooters XCOM en Spec Ops komen in fiscale jaar 2012 uit | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Opvallende afwezige in het rapport is Max Payne 3. De game, die zich twaalf jaar afspeelt na het vorige deel, stond gepland voor een release in het kalenderjaar 2011, maar dit lijkt een stuk onzekerder geworden. De game werd vorig jaar al uitgesteld naar het fiscale jaar van 2011 dat voorheen tot 31 oktober liep (de uitgever is onlangs overgestapt naar een andere fiscale telling). Tijdens een bijeenkomst met investeerders heeft de Chief Financial Officer van Take-Two, Lainie Goldstein, laten weten dat er "geen updates omtrent deze titel zijn op dit moment".

Cijfers

Het bedrijf heeft in de derde kwartaal van het fiscale jaar 2011, dat tot 31 december loopt, 245,2 miljoen euro aan netto inkomsten gegenereerd, dat is minder dan het jaar ervoor toen ze in dezelfde periode 264,3 miljoen euro inkomsten wisten te vergaren. De games die het meeste geld hebben opgeleverd zijn NBA 2K11, Red Dead Redemption, Red Dead Redemption: Undead Nightmare, Grand Theft Auto IV:Complete Edition, Borderlands: Game of the Year Edition en Sid Meier's Civilization V.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou