Sega heeft meer details vrijgegeven omtrent de game gebaseerd op de 'His Dark Materials'-boekentrilogie en de aankomende bioscoopfilm His Dark Materials: The Golden Compass. Het meest opvallende is wel dat Shiny Entertainment de ontwikkeling van het spel op zal nemen. Hierdoor blijft de ooit zo originele ontwikkelstudio van onder andere MDK en Sacrifice, na de The Matrix-games opnieuw hangen in het segment van filmvergamingen.

The Golden Compass, zoals het spel heet, speelt zich af in een ijzige fantasiewereld waarin grote bepantserde beren het voor het zeggen hebben. In deze wereld speel je een jong meisje, Lyra genaamd, die de wereld moet doorkruisen om een gekidnapte vriend en tegelijk ook maar even de hele wereld, te redden. Ze wordt hierin louter bijgestaan door een demoon, Pantalaimon genaamd, koosnaam Pan.

Het spel belooft ons 13 uitgestrekte locaties, waarvan een aantal niet in de film te zien zal zijn. Hoeveel vrijheid je krijgt op je reis door deze locaties is niet bekend, maar we hopen stiekem dat deze filmgame eens niet een strikt lineaire aangelegenheid zal zijn, aangezien het ons heerlijk lijkt een rijk fantasieuniversum te verkennen. Het spel zal rond de feestdagen verschijnen voor een hele rits platformen, te weten Xbox 360, Playstation 3, Nintendo Wii, PC, Playstation 2, PSP en Nintendo DS.