Sherlock Holmes-ontwikkelaar deelt info over situatie in Oekraïne

Sherlock Holmes-ontwikkelaar deelt info over situatie in Oekraïne

Frogwares, de ontwikkelaar van de moderne Sherlock Holmes-games, heeft afgelopen week via Twitter details over de huidige situatie in Oekraïne gedeeld.

De ontwikkelaar is immers gesitueerd in Oekraïne, dat te kampen heeft met een invasie van Rusland. Op het Twitter-account werden diverse foto's en verhalen gedeeld over de huidige situatie.

De ontwikkelaar meldt dat de zomer relatief rustig verliep, maar dat het sinds een golf aan raketten en dronestrikes in oktober een stuk lastiger heeft. Elke ochtend vrezen mensen - waaronder de ontwikkelaars - voor hun leven en moeten ze familie en huisdieren in veiligheid brengen, waarna men aan het werk kan gaan en kan zien wie van diens collega's er online is. 

Frogwares werkt op dit moment - waar mogelijk - aan een remake van Sherlock Holmes: The Awakened. Het oorspronkelijke spel kwam in 2008 uit, maar wordt helemaal opnieuw opgebouwd in Unreal Engine 4. De game bevat moderne graphics en animaties, maar ook een uitgebreider verhaal, verschillende zijmissies en nieuwe spelmechanieken.

De ontwikkelaar plaatste tijdens de aankondiging van de remake ook een Kickstarter-campagne online om te helpen bij het financieren van de game, gezien de huidige situatie waarin het thuisland van de studio zich in verkeerd. Het beoogde bedrag werd snel behaald. Sherlock Holmes: The Awakened komt als het goed is in februari 2023 uit op Steam, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou