Nieuws
Sherlock Holmes: The Awakened

Sherlock Holmes-ontwikkelaar deelt info over situatie in Oekraïne

Het bedrijf gebruikt daarvoor diens officiële Twitter-account

Geschreven door Michel Musters op
Frogwares, de ontwikkelaar van de moderne Sherlock Holmes-games, heeft afgelopen week via Twitter details over de huidige situatie in Oekraïne gedeeld.

De ontwikkelaar is immers gesitueerd in Oekraïne, dat te kampen heeft met een invasie van Rusland. Op het Twitter-account werden diverse foto's en verhalen gedeeld over de huidige situatie.

De ontwikkelaar meldt dat de zomer relatief rustig verliep, maar dat het sinds een golf aan raketten en dronestrikes in oktober een stuk lastiger heeft. Elke ochtend vrezen mensen - waaronder de ontwikkelaars - voor hun leven en moeten ze familie en huisdieren in veiligheid brengen, waarna men aan het werk kan gaan en kan zien wie van diens collega's er online is. 

Frogwares werkt op dit moment - waar mogelijk - aan een remake van Sherlock Holmes: The Awakened. Het oorspronkelijke spel kwam in 2008 uit, maar wordt helemaal opnieuw opgebouwd in Unreal Engine 4. De game bevat moderne graphics en animaties, maar ook een uitgebreider verhaal, verschillende zijmissies en nieuwe spelmechanieken.

De ontwikkelaar plaatste tijdens de aankondiging van de remake ook een Kickstarter-campagne online om te helpen bij het financieren van de game, gezien de huidige situatie waarin het thuisland van de studio zich in verkeerd. Het beoogde bedrag werd snel behaald. Sherlock Holmes: The Awakened komt als het goed is in februari 2023 uit op Steam, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch.

Dit artikel delen:

Lees meer

PID Games brengt volgend jaar twee actie-platformers uit Gerucht: Mario-film komt rond oktober 2023 op Netflix te staan
0

Reacties op: Sherlock Holmes-ontwikkelaar deelt info over situatie in Oekraïne

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.