Nieuws
Shenmue 3

Shenmue 3 heeft 7,1 miljoen dollar opgehaald via crowdfunding

Meer dan 81.000 mensen steunen de nieuwe game

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Ontwikkelaar Ys Net heeft een totaal crowdfunding-bedrag bereikt van 7,1 miljoen dollar voor de ontwikkeling van de aankomende game Shenmue 3. De ontwikkelaar zegt erg blij te zijn met het behaalde bedrag.

Shenmue 3 werd in 2015 aangekondigd door Sony op het E3-evenement, waar tevens tegelijkertijd de crowdfunding-campagne mee begon. In september van dat jaar bereikte het project een totaal van 6,3 miljoen dollar van 69.320 mensen. Hiermee wist de ontwikkelaar in de laatste maanden een financiële steun te werven ter waarde van ongeveer 800.000 dollar.

Met het bereiken van dit bedrag ontstaat twijfel over de productiewaarde van de game. Alhoewel het op zichzelf als een indrukwekkend bedrag wordt beschouwd, kan het vanuit het perspectief voor een grote game als een klein bedrag worden gezien. Echter ontvangt de ontwikkelaar financiële steun van meer dan alleen het crowdfunding-campagne. Zo gaat Sony het project ook ondersteunen samen met andere bedrijven om de game te helpen met ontwikkelen.

Shenmue 3

Ys Net zegt hoe dan ook tevreden te zijn met het bedrag dat is opgehaald. "Nu we de uiteindelijke cijfers zien, kunnen we wederom alleen de immense steun voelen van iedereen die heeft bijgedragen aan het project. Dank jullie wel!", aldus Ys Net.

Shenmue verschijnt op 27 augustus 2019 voor pc, PlayStation 4.

Dit artikel delen:

Lees meer

Je bent gek als je nog zestig euro voor een game betaalt Kippen-skin van achtjarige uitgebracht in Fortnite
0

Reacties op: Shenmue 3 heeft 7,1 miljoen dollar opgehaald via crowdfunding

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.