Als je even niks te doen had in Shenmue voor de Dreamcast, dan liep je naar de arcadehal om even te gamen. Hier kon je verschillende kleine spelletjes doen zoals darten maar je kon ook plaatsnemen voor de klassiekers Hang-On en Space Harrier. Beide games kostten je wat geld maar leverden toch dezelfde lol op als je kon hebben met de originele arcadekasten.

Swirlvision laat ons echter weten dat de nieuwe arcades in deel 2 veel groter worden. Shenmue 2 wordt in alle opzichten veel groter maar dit wordt wederom aangetoond met de komst van Outrun in de arcadehallen! Ja, de race-klassieker komt dus ook naar de Shenmue 2 arcades en dat is vooral leuk aangezien ik deze game nog regelmatig in de arcades heb gespeeld in real-life. Verder schijnt er een “unknown game” bij te komen in die arcadehallen maar daarover is helaas nog niets bekend. Wellicht nog een derde klassieker?

Shenmue 2 komt op 6 September 2001 uit in Japan en gaat daar waarschijnlijk voor een verschrikkelijke vraag naar Dreamcasts zorgen. De units raken echter langzaam op en dus kan dat nog wel eens problemen veroorzaken.