Er zit geen limiet aan hoevaak er gebruik kan worden gemaakt van de functie. Zodra het uur voorbij is heeft de speler de mogelijkheid om de functie opnieuw te starten en verder te gaan waar hij gebleven was. Hoeveel tijd dit kost is niet bekend.

Share Play komt voor alle PlayStation Plus-abonnees beschikbaar. Spelers kunnen aan hun online vrienden als het ware virtueel de controller doorgeven. Daardoor kunnen deze vrienden doorspelen waar de speler is gebleven, die ook mee kan kijken. Vrienden hoeven de game niet te bezitten.