Old skool veteranen reageerden blij verrast toen Sega vorige maand aankondigde dat Golden Axe op de next-gen consoles verschijnt. Het spel, dat oorspronkelijk uitkwam in 1989, wordt door ontwikkelaar Secret Level weer tot leven gebracht. Golden Axe was een 2D actie RPG / Beat' em up waarin een klein groepje strijders (een chick, een dwerg en een zwaardvechter) lopend, of op de rug van een beest het gevecht met de vijand aanging.

En dat is ook precies wat je in deze remake zult doen. Zelfs het verhaal is niet veel veranderd ten opzichte van het origineel, want weer moet je een vijand verslaan die het op je volk gemund heeft en heb je wederom de beschikking over toverspreuken en fantastische wapens. Of je net als vroeger van die dwergjes kan trappen waarna ze een fles met magie achterlaten is niet bekend.

Wel is bekend dat er iemand, waarschijnlijk tijdens de E3, een trailer van het spel heeft opgenomen. De totale trailer duurt 14 seconden, is zonder geluid en zelfs een TV uit de jaren '60 ziet er beter uit, maar who cares! het is Golden Axe.