Privotal Games, bekend van de verkoophit Conflict: Desert Storm, komt in juni met een game gebaseerd op de film The Great Escape uit 1963. Het spel zal het verhaal van deze film, waarin een aantal geallieerde krijgsgevangen uit een POW-kamp ontsnappen.

Vandaag is een nieuwe trailer van het spel verschenen en opvallend is de immens grote gelijkenis met het spel Prisoner of War van Codemasters. Zo zal je ook in dit spel zoeklichten moeten ontwijken, door sleutelgaten moeten kijken en bewakers moeten ontwijken. Het verschil is echter dat je in dit spel wel zelf een wapen kan hanteren en dat je na het ontsnappen niet zo dom bent om opnieuw gevangen genomen te worden. Het verhaal zal dus buiten de hekken van het kamp gewoon doorgaan.

De trailer geeft een leuk beeld van het spel doorspekt met originele beelden uit de film om te laten zien hoe goed deze twee op elkaar aansluiten. The Great Escape komt in juni naar PS2, PC en Xbox. De trailer is te vinden bij GamersHell en 3D Gamers en weegt een kleine 50 mb.